Je vakantie als kers op de taart

Leestijd: 1 minuut
Delen:
Ondernemerschap, Persoonlijk Leiderschap

Hou vast dat vakantiegevoel! Je leest en hoort het overal en met tips erbij hoe je dat doet. Laten we eerlijk zijn, hoe vaak is je dat gelukt de afgelopen jaren? Hoe vaak hoor je iemand zeggen na een week “Vakantiegevoel?? Dat is alweer weg. Ik zit er weer vol in”.

Elementen vakantiegevoel

Op zich goed om eens na te denken over wat het vakantiegevoel voor jou is. Welke elementen van je vakantie zorgen voor dat gevoel. Is het realistisch om die elementen in je dagelijks leven in te bouwen?

Op zich vind ik het vasthouden van het gevoel niet realistisch. Gevoel is namelijk altijd in beweging, het komt en gaat weer. Door het vast te willen houden zet je het juist vast en dat kost energie wat op den duur niet vol te houden is.

Vrijheid ervaren

Wat je beter kan onderzoeken is de vraag “Waar heb je behoefte aan tijdens je dagelijks leven”? Hoe kan je daar invulling aan geven op een manier zodat je voldoening ervaart en wat heb je daarvoor nodig?

Als ik deze vraag aan ondernemers stel dan is een van de antwoorden dat het om vrijheid gaat en dat ze die (weer) willen ervaren. Omdat ze het idee hebben te veel met randzaken bezig te zijn en het gevoel hebben geleefd te worden. Dat valt op een vakantie voor een groot deel weg en is de druk tijdelijk van de ketel. De vraag is of dat gevoelsmatig echt zo is want het verantwoordelijkheidsgevoel speelt op de achtergrond gewoon door tijdens de vakantie.

Tuurlijk ervaar je op een vakantie meer ruimte en tijd voor belangrijke dingen en lukt het je zelfs om te ontspannen. Het is ook mogelijk om dat in het dagelijks leven te ervaren zonder dat je iets vast hoeft te houden.

ALS JE DAT LUKT DAN IS JE VAKANTIE EEN KERS OP DE TAART.

Wil jij weten wat jij in jouw situatie kan doen? Laten we kennismaken met elkaar. Ik help je graag op weg.