Waar doe ik het allemaal voor?

Leestijd: 3 minuten
Delen:
Ondernemerschap, Persoonlijk Leiderschap, Zelfzorg

Vorige week kwam ik al wandelend op een begraafplaats terecht. In eerste instantie was ik geneigd om terug te lopen en een ander pad te nemen want het is toch best creepy om daar te zijn. Dat zal vast niet voor iedereen gelden, in ieder geval wel voor mij.

Het was geen toeval dat ik daar terecht kwam. De laatste tijd word ik vaker geconfronteerd met mijn angst voor de dood. Als ik alleen al denk aan de kleine ruimte waarin je komt te liggen, onder de grond en zonder uitweg….

Hij heeft vele dingen mogelijk gemaakt in het leven

Toch liep ik door, en al lezend liep ik langs de grafstenen. Mijn aandacht werd getrokken door een tekst op een steen “Hij heeft vele dingen mogelijk gemaakt in het leven”. Het raakte me en ik besloot om stil te blijven staan.

Doordat ik stil bleef staan merkte ik dat het mij rust gaf en de angst voor de dood minder belangrijk werd en daardoor meer verwondering voor het leven voelbaar was.

Als klein meisje vroeg ik mijzelf af “waarom zijn we hier op aarde?” en had ik toen al onbewust interesse in het leven. Niet alleen in de mens. Eigenlijk in het hele bestaan op en van de aarde en het heelal. Ik vind het oprecht fascinerend en kan er duizenden vragen over stellen.

Als je je bedenkt dat de aarde miljoenen jaren oud is (hoe weten “ze” dat überhaupt? dat vind ik op zich al interessant) en dan kijkt naar je eigen leven hier op aarde, dan is ons leven een fractie in dat tijdspad.

Waarom zouden we ons druk maken over van alles en nog wat?

Dan vraag ik mijzelf af: Waarom zouden we ons druk maken over van alles en nog wat? Je in de stress werken om een deadline te halen, of werk wat nog af moet. Constant alle ballen in de lucht houden, met dingen bezig zijn waar je eigenlijk geen energie (meer) van krijgt, hard werken omdat je dan succesvol denkt te worden.  Gejaagd en gehaast leven, op de automatische piloot zonder je bewust te zijn van wat er om je heen gebeurt.

Zou het leven daardoor bedoeld zijn? Ik geloof van niet.

Ons leven is waardevol en het is aan jou om daar betekenis aan te geven op een manier die aansluit bij jou, bij wie je bent en wat jij belangrijk vindt in het leven. Vanuit deze houding dingen voor elkaar krijgen in het leven geeft voldoening. Je hoeft dan geen dingen na te streven, het gaat als vanzelf.

Niet alleen in je privéleven, ook in je ondernemersleven, want die 2 zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Laat voor 1 dag je hectische ondernemersleven achter

Loop je met vragen zoals “waar doe ik het eigenlijk voor?” of “hoe kan ik dingen mogelijk maken in mijn (ondernemers)leven zodat ik er ook langdurig voldoening uit haal?”.

Ik help ondernemers om antwoorden te vinden op deze vragen. Vrijdag 15 juli kom ik met een groep professionals en ondernemers (max. 5) bij elkaar om het hectische leven van alledag achter je te laten en te ervaren wat het met je doet als je “gewoon” even stil staat bij wie je bent en wat je doet.

Doe mee als je een professional of ondernemer bent en:

  • jezelf beter wilt leren kennen,
  • op zoek bent naar langdurige voldoening,
  • als je behoefte hebt aan me-time en ontspanning.

Deze dag vindt in een natuurlijke omgeving en intieme setting plaats en is volledig verzorgd. Je perspectief verbreedt en verdiept zich door de verbinding met jezelf, anderen en de omgeving en vind je antwoorden op je vragen.

Een mooie voorbereiding om mee te nemen de vakantieperiode in.

Wil je een unieke ervaring beleven en de hectiek van het dagelijks leven doorbreken? Ga dan met mij mee op ontdekkingsreis. Hier vind je meer informatie.