Ga jij bewust met je tijd om, als ondernemer?

Leestijd: 2 minuten
Delen:
Tijd

Deze vraag stelde ik onlangs aan ondernemers die ik begeleid. Het eerste wat bij de meesten naar boven komt, gaat over een tijdsplanning in relatie tot het werk wat op de to-do-lijst staat.

“Ik maak een dag van tevoren een planning voor de volgende dag.”
“Ik maak een planning maar vervolgens houd ik mijzelf er niet aan.”
Jouw antwoord zegt iets over hoe jij kijkt naar de factor tijd en hoe je het ervaart.

Wat als je deze vraag in het licht zet van wat voor jou belangrijk is in jouw leven en in je werk?

Gaat het dan nog steeds over een planning of gaat het dan meer over (ondernemers)plezier ervaren, tijd voor jezelf om te ontspannen, aandacht voor mensen die je dierbaar zijn, rust ervaren, je eigen ontwikkeling. Dit zijn onderwerpen die voor mij belangrijk zijn.

Wat is voor jou belangrijk? Besteed je daar op dit moment voldoende tijd en aandacht aan? Ga je daar bewust mee om?

Eerlijk gezegd is het ook niet makkelijk want het betekent, als je keuzes gaat maken en daarnaar gaat handelen, dat het je ook iets kost. Ben je bereid om er dingen voor op te geven en te volgen wat het beste bij jou past?

Je zal misschien moeten leren om vaker NEE te zeggen of anderen teleurstellen. Dat doet iets met je. Dat kan schuren, ongemakkelijk voelen, misschien wil je zelfs de andere kant op kijken. Daarmee leren omgaan levert je ook iets op. Het brengt je rust, vertrouwen en voldoening.

In dienst van je bedrijf

Veel ondernemers laten zich leiden door hun agenda, planning, to do lijst, en het wegwerken van het werk dat er ligt en focussen op productief zijn. In de hoop dat als dat is gedaan, het rust en voldoening geeft. Inmiddels weet ik dat het valse hoop is. Want het werk blijft komen en zo blijf je in dienst van jouw bedrijf.

Denk je, interessant, daar wil ik meer over weten? Ik wil weten wat er voor mij nodig is om uit deze cirkel te komen? Laten we kennismaken met elkaar. Neem contact met me op of plan een afspraak in mijn agenda.

Vind je dat een stap te ver? Je kan ook de DEAL-scan invullen. Je ontdekt waar je belemmeringen zitten en hoe je anders mee om kunt gaan. Ook ontvang je waardevol advies over welke mogelijkheden er voor je zijn. 

Wanneer kan ik je helpen?
Als jij een ondernemer bent die graag wilt dat het bedrijf ten dienste staat van jezelf, in plaats van dat jij in dienst bent van je bedrijf. Als je verlangt naar meer ondernemersplezier en tijd voor jezelf. Als je met aandacht bij je dierbaren wilt zijn en rust wilt ervaren, ondanks de drukte. En je bent bereidt om tijd, energie en geld in jezelf te investeren om je eigen ontwikkelproces aan te gaan.