Stofbergen Plant Company

Leestijd: 1 minuut
Delen:

Familiebedrijf Plantcompany is de laatste jaren radicaal veranderd. Er kwam een nieuwe directeur, een managementteam en het bedrijf koos voor een nieuwe markt. Directeur Ed Stofbergen: “Die organisatieveranderingen hadden een enorm impact op iedereen en brachten wel wat strubbelingen met zich mee. We hebben eerst geprobeerd zelf de problemen te tackelen. Maar door de waan van de dag kom je daar niet verder mee. En daarbij: een organisatie ombouwen is niet onze expertise. Zo kwamen wij bij Deborah Holleman uit.

De analyse bracht verschillende problemen boven water. We dachten als MT bijvoorbeeld precies te weten wat er speelde en dat we dat ook helder communiceerden. Maar daar dachten de medewerkers heel anders over. Dat was echt een eyeopener. Het moment dat je met je neus op de feiten wordt gedrukt, dat is natuurlijk niet leuk. Maar dat is wel precies wat heel waardevol is voor ons en het bedrijf.

Vertrouwen wekken

Een andere, delicate, kwestie betrof de relatie tussen vader en zoon Stofbergen. Ed heeft onlangs zijn vader opgevolgd en een nieuwe koers uitgezet. Het verschil in visie maakte open communicatie soms lastig. Het vertrouwen tussen mijn vader en mij was inmiddels flink scheef gegroeid. Deborah is daar enorm goed mee omgegaan, in slechts enkele sessies wist ze het vertrouwen redelijk te herstellen. Ik kan nu weer met m’n vader over het bedrijf praten en het lukt ons steeds beter om het wat los te laten.

De vinger op de zere plek

Het bijzondere aan Deborah is dat zij snel vertrouwen weet te wekken en feilloos de vinger op de zere plek weet te leggen. Dat was voor onze organisatie erg belangrijk. We hebben het inzicht en de handvatten gekregen om het veranderproces ook goed in te gaan en daarin iedereen mee te nemen.

Het management van PlantCompany is nu bezig de aanbevelingen te implementeren. Dat lukt niet altijd, want natuurlijk is er weer de waan van de dag waarin je jezelf te weinig tijd gunt om aan je bedrijf te bouwen. Daarom is het goed dat Deborah regelmatig langskomt en de vorderingen doorneemt. En waar nodig, helpt ze ons.

Wil je hetzelfde als Ed ervaren?
Plan hier je kennismakingsgesprek