Ondernemer IT-bedrijf

Leestijd: 3 minuten
Delen:

Voordat ik met Deborah ging werken was ik nogal chaotisch voor mijzelf. Dit zag ik zelf niet. Van nature ben ik een echte denker, met als nadeel dat je hoofd uiteindelijk overloopt. Ik kwam erachter dat ik een control freak ben en daardoor graag alles zelf doe. Als ondernemer zag ik daardoor minder kansen om met ondernemen bezig te zijn. Het werken ging op die manier ten koste van mijn gezondheid en relaties met de jongens op de zaak.

Deborah vertelde dat ze me wel kon helpen, maar ik dacht; ja, ja, dan moet je wel van goede huize komen. Het traject met Deborah heeft me veel gebracht.

Meer rust, loslaten en delegeren

Zo heb ik meer rust gekregen, zowel in mijzelf als in de organisatie. Ik kan zaken beter loslaten en delegeren. Hierdoor heb ik zelf meer tijd om te ondernemen en te innoveren. Ik kan beter met verschillende situaties omgaan en werkzaamheden ‘over de schutting’ gooien lukt nu ook.

Dichter bij elkaar gebracht

Zelfs voor mijn privéleven/gezinsleven heeft het veel gebracht. Ook daar heb ik meer rust en kan ik zakelijk en privé beter gescheiden houden. Ik ben meer ontspannen en dat merken ze thuis ook. Daarnaast kan ik beter over mijn werk praten. In het verleden hield ik alles voor mijzelf. Hierdoor merk ik dat we thuis meer naar elkaar toe groeien.  Mijn relatie was absoluut niet slecht, maar de communicatie tussen ons is wel verbeterd, wat ons toch weer dichter bij elkaar brengt.

Rust in het bedrijf

In mijn bedrijf heeft het ook rust gegeven, ik ben meer op mensen gaan vertrouwen wat ik in eerste instantie erg moeilijk vond. Ik kan nu accepteren dat dingen anders gaan dan ik zelf zou willen, wanneer ik werk uit handen geef, en dat is niet per definitie slecht. Wat ik eerder wel dacht.

Ik heb echt andere inzichten gekregen, leuk, want ik heb het nooit vanaf de andere kant bekeken. Ik ben een eigenwijs persoon en dat beperkt mezelf nog wel eens. Ik denk altijd dat ik zelf de wijsheid in pacht heb maar ik zie nu dat wanneer je dingen overdraagt, zaken ook soepeler kunnen lopen.

Nu besteed ik meer tijd en aandacht aan mijn medewerkers en heb zodoende tijd om relaties te bezoeken. Iets wat ik voorheen minder leuk vond maar waar ik nu energie van krijg. Voor deze tijd viel dit me zwaar omdat ik het te druk had. Nu ben ik meer ontspannen en heb ik beter contact met mijn relaties. Zij merken dat zelf ook, het heeft echt een domino effect.

Makkelijker om keuzes te maken

Naast dit alles vind ik het makkelijker om keuzes te maken en gun ik mezelf meer tijd om over zaken na te denken en zo met een goed of zelfs beter plan te komen. Bij beslissingen die genomen moeten worden neem ik nu ook mijn medewerkers mee, ik houd daardoor ook rekening met hun mening. Nog steeds maak ik de beslissingen, maar ook de medewerkers vinden het fijn op deze manier betrokken te zijn.

Verhoogde productiviteit en energieniveau

Mijn productiviteit is verhoogd, ik doe meer, op een ander manier. Het is anders. Ik dacht altijd dat ik heel druk was, dat gevoel heb ik niet meer. Dat komt omdat ik ook efficiënter ben geworden in mijn werken. Ik wilde meer rust in mijn hoofd, dat is gelukt. Hierdoor heb ik ook een hoger energieniveau en ik heb weer tijd om te sporten. Ik ervaar meer rust en minder stress.

Puur op wilskracht had ik vast ook kunnen komen waar ik nu ben, maar niet met de juiste energie. Dat had dan ook weer consequenties gehad voor de thuissituatie.

Spiegel en zelfreflectie

Deborah hield me elke keer een spiegel voor, dat vond ik moeilijk en soms ook irritant. ´Lul niet zo´ dacht ik dan. Toch kreeg ik juist daardoor meer zicht op mijn karaktereigenschappen, wat niet altijd leuk is. Het onderdeel zelfreflectie was voor mij dan ook heel waardevol. Het vormde de basis van het aanpakken van mijn gedrag en mijn houding. Als je ziet hoe je in elkaar zit, zie je ook wat je anders moet doen, zelfs nog na 40 jaar.

Kunst om diepere lagen te raken, dicht bij mijn gevoel.

Deborah kan goed rust bewaren en stelt kritische vragen. Dat had ik nodig. Ik ben niet iemand die zich gemakkelijk bloot geeft en ben vaak oppervlakkig. Deborah verstaat de kunst om de diepere laag te raken, dicht bij mijn gevoel.

Ik heb de DEAL methode niet helemaal goed ervaren omdat ik dacht dat ik het niet nodig had. Ik begrijp wel wat ze zegt, maar ik moest niks van dat ‘wollige’ gedoe hebben. In eerste instantie geloofde ik dus niet in de methode, uiteindelijk kreeg ik toch het vertrouwen. Ze zorgt voor veel maatwerk. Alles sloot precies op mijn situatie aan, dat doet ze heel goed.

Wil je hetzelfde als deze ondernemer ervaren?
Plan hier je kennismakingsgesprek