Lear

Afspelen
Leestijd: 2 minuten
Delen:

Dat ik steeds vaker merkte van ik ben van ’s-ochtends vroeg tot ’s-avonds laat aan het werk, en daar wil ik iets aan gaan veranderen. En dat riep bij mezelf een bepaald gevoel op van goh, ja ik ben hard bezig maar ja, waarvoor allemaal?

Keuzes maken

En zo, ben ik eigenlijk bij Deborah terechtgekomen om met dat vraagstuk eigenlijk naar mezelf te gaan kijken, van: welke keuzes zou je moeten gaan maken om de dingen die ook belangrijk zijn om daar ook tijd en aandacht aan te gaan geven. En ik had met Deborah eigenlijk gewoon een hele prettige klik. Een hele goede klik.

Aan jezelf werken

Wat je heel vaak hoort, is dat we continu bezig zijn met het werken in je bedrijf, bezig zijn met de operationele zaken en onszelf vaak te weinig de tijd soms gunnen. Maar ook daarnaast gewoon afdwingen om ook eens áán je bedrijf, en daarnaast ook áán jezelf te gaan werken. En dat laatste, ik denk dat dat toch wel vaak wordt vergeten. Eigenlijk door dingen helder te krijgen wat voor mij persoonlijk belangrijk is, en je daarmee dus ook keuzes kan gaan maken, ontstond er in mijn eigen hoofd ook veel meer rust.

Mijn gezin, familie en vrienden zijn belangrijk

Wat ik gewoon heel belangrijk vind is gewoon mijn eigen gezin, dus mijn vrouw, mijn kind. Daarnaast mijn familie, mijn vrienden. En op het moment dat je teveel in je bedrijf bezig bent, heb je daar gewoon te weinig tijd voor. Voorheen was ik heel gauw geneigd om ook ’s-avonds als je dan thuis was, om dan toch nog iedere keer weer aan het werk te gaan. Nou, die keuze heb ik steeds meer voor mezelf gemaakt, van: he dat wil ik niet.

Openheid

Wil je tot de kern van een vraagstuk komen, moet je zelf ook het gevoel hebben dat je, nou ja, alles wat je vertelt, ook in vertrouwen wordt verteld. Dat het ook niet zomaar ergens wordt neergelegd. En doordat je open bent, kan je ook daadwerkelijk het vraagstuk aanpakken wat voor jou speelt.

Aantrekkelijk

De manier waarop ze, toch op een open manier vragen weet te stellen, zonder per definitie een bepaalde richting jezelf in te willen duwen, waardoor je zelf gaat ontdekken wat jij nodig hebt. Heeft ook geresulteerd dat je op een gegeven moment ook tegen bepaalde opdrachten gaat zeggen: nou die ga ik niet meer doen. Of, daar ga ik afscheid van nemen. Of, die pak ik niet op. Ja, ga staan voor de dingen waar je voor wil staan en daardoor ook, in mijn ogen, aantrekkelijker wordt voor de juiste klant zeg maar.

Wil je hetzelfde als Jan-Paul ervaren?
Plan hier je kennismakingsgesprek