Ondernemer Autobedrijf

Leestijd: 3 minuten
Delen:

Mijn leven was stressvol. Voor de buitenwereld hield ik alles mooi, ik durfde mijzelf niet bloot te geven en dus kropte ik dingen op. Dat zorgde voor irritatie en had “storm en ruis” in mijn hoofd en voelde constant druk en besloot ik naar Deborah te gaan. Ik wilde leren om dingen te accepteren en wilde vooral RUST. Geen rust met werk, maar rust en overzicht in mijn hoofd.

Minder stress terwijl ik niet minder druk ben

Van mijzelf ben ik perfectionistisch. Iets wat ik niet alleen in mijn werk toepas maar ook in mijn privéleven. Ik ben een opgeruimd mens en daardoor kan het voor anderen moeilijk zijn om met mij te werken, de lat ligt hoog. Mijn streven is altijd een 10, een 9 is streven naar meer.

Door aan de situatie te werken, verbeterde ook alles op mijn werk. Nu heb ik minder stress terwijl ik niet minder druk ben. Door overzicht en rust lossen problemen zich als vanzelf op. Ik accepteer dingen nu makkelijker en geef toe aan meer rust en tijd voor mezelf. Schuldgevoel neemt daarbij niet meer de overhand. Nu kan ik af en toe zeggen dat ik even lekker op de motor weg ga of eerder naar huis. Allemaal keuzes die mij en mijn gezin ten goede komen.

Meer energie

Zo neem ik tegenwoordig weleens een ‘powernap’.  Dat gunde ik mezelf voorheen echt niet, al had ik het wel lekker gevonden. Ik was vaak moe, wat niet raar is wanneer je zulke lange dagen maakt. Als ik op vrijdag of zaterdag thuiskwam was ik naar de kl*te maar ging gewoon door. Ik dacht; ben ik eens thuis, ga ik liggen slapen. Deborah zei dat ik dat gewoon eens bespreekbaar kon maken thuis. Ik heb het toen aan mijn vrouw gevraagd en zij vond het geen probleem. Ik dacht zelf dus moeilijker en beperkender. Na een powernap voel ik me herboren en hebben we een lange gezellige avond met elkaar voor de boeg. Ik heb meer energie doordat ik mijzelf die tijd gun.

Als ik minder gezellig thuis kom, merk ik dat het thuis minder gezellig is. Als ik ontspannen ben, neem ik dat ook mee naar huis en is de rest ook ontspannen. Alles van het persoonlijke stuk schoof door op zakelijk gebied. Ondertussen heb ik ook in mijn bedrijf meer rust gekregen doordat ik anders met dingen om weet te gaan.

Balans vinden

Toen ik uiteindelijk met Deborah in mijn eerste sessie zat kwamen we erachter dat veel zaken persoonlijk gerelateerd waren en dat de focus lag op de storm uit mijn hoofd krijgen. Dat dit uiteindelijk ook professionele, zakelijke groei meebracht is mooi meegenomen maar het moest vooral tussen mijn oren aangepakt worden.

Nooit heb ik me geschaamd dat ik dit traject ben ingegaan maar ik heb het ook tegen niemand gezegd. Dit traject wilde ik over me heen laten komen zonder eventuele oordelen of bemoeienis van anderen. Ik laat me niet snel beïnvloeden maar daar had ik gewoon geen zin in. Ondernemen moet je leren en ik ben ook maar gewoon mens. In theorie wist ik het allemaal wel, maar nu komt het er ook echt uit.

Ik heb mezelf eigenlijk herontdekt. Van mezelf ben ik geen vervelend persoon hoor, het was meer dat ik ongelukkig was door de situatie waar ik in zat en daar had ik geen zin meer in. Uiteindelijk moet je balans zien te vinden en je t*ringzooi opruimen.

De rust en manier van vragen stellen

De houding van Deborah zelf, de rust en de manier van hoe ze vragen stelt, ik weet niet precies wat het is maar ze zet je aan het denken en laat het je helemaal zelf doen. Deborah als persoon vond ik het meest waardevolle in dit traject. Waar we ook waren, op locatie, al lopend, wat dan ook, het heeft geen invloed gehad op het resultaat, maar haar manier van werken was het meest waardevolle. Ze zet je echt aan het denken en stelt vragen waar je niet altijd direct antwoord op hebt.

Deborah heeft zich goed in mij verdiept en is daarop gaan schakelen. Ze wist snel hoe ik in elkaar zit en heeft echt maatwerk geleverd. Zou ik Deborah aanprijzen bij andere ondernemers? Zeker! Maar ik zou er niet uit mijzelf over beginnen, dan lijkt het of ik een oordeel over iemand heb.

Uiteindelijk is dat iets waar iemand zelf achter moet komen. Iedereen zit in de hitte van de dag en moet ‘ballen hoog houden’.  Ik kan het wel zeggen, maar uiteindelijk moet je het toch zelf doen.

Wil je hetzelfde als deze ondernemer ervaren?
Plan hier je kennismakingsgesprek