Objectief Management

Afspelen
Leestijd: 2 minuten
Delen:

Het heeft mij rust gegeven, het heeft personeel rust gegeven. En eigenlijk een beter team opgeleverd. Het probleem was dat ik eigenlijk met van alles en iedereen bezig was, probeerde iedereen ook tevreden te houden en merkte dat ik daardoor zelf heel onrustig werd en ook mijn energie kwijtraakte aan dingen waar ik eigenlijk mijn energie niet aan kwijt wilde raken. Want ik wilde juist ondernemen en bezig zijn met mijn klanten, met mijn personeel, met mijn team. En, ja, plezier in mijn werk hebben.

Goed in mijn vel

Ja, het heeft voor mij gecreëerd dat ik op dit moment zeer goed in mijn vel zit. Dat ik heel veel rust in mijn werk heb. Dat wij een team hebben wat helemaal zelfstandig eigenlijk werkt. Het team merkt ook dat ik nog wel gewoon bereikbaar voor hen ben, maar wel de controle voor een deel ook los heb gelaten. En daardoor zijn zij zelf ook als team gegroeid en als personen allemaal gegroeid. Ik ben vorig jaar zelf ook privé verhuisd en het bedrijf is gewoon doorgegaan, ondanks de hele corona-crisis.

Spiegel

Toegevoegde waarde van Deborah is dat ze heel goed jou een spiegel voorhoudt en je vooral zelf ook aan het werk zet. De reden dat je dat zelf niet kan, is dat je toch altijd iemand nodig hebt die die spiegel voorhoudt. En dan kan je zeggen: ja je kan toch ook eens met je vrouw praten of met vrienden in de kroeg. Maar ja, iemand die er toch zakelijk naar kijkt of toch wat meer op afstand staat die kijkt er toch iets beter naar. En het knappe van Deborah is, dat ze zich ten eerste wel verdiept in jou als ondernemer, maar ook in je onderneming, en hoe je team in elkaar zit en daar ook echt wel maatwerk voor maakt.

De wijze van betrokkenheid

Het verschil tussen nu en een paar jaar terug is wel dat ik nog steeds heel erg betrokken ben bij mijn bedrijf, want dat verandert in die zin niet, maar de wijze waarop je betrokken bent is veranderd. Je kijkt veel meer naar het bedrijf als een geheel, in plaats van dat je denkt dat jij het bedrijf bent en dat jij alles moet doen. Maar je kan veel meer het team alles laten doen. Want uiteindelijk ben, zeker als je meerdere mensen in dienst hebt, ben jij niet meer het bedrijf maar ben je als team ben je het bedrijf. En die factor wordt steeds groter.

Wil je hetzelfde als Eric ervaren?
Plan hier je kennismakingsgesprek