LICHTNL

Afspelen
Leestijd: 3 minuten
Delen:

Alles draait uiteindelijk alleen nog maar om LICHTNL. Dat is het eigenlijk. En dan vergeet je alles. De mensen om je heen, je familie, uiteindelijk dus ook jezelf. Ik zeg het ook altijd thuis, ook tegen mijn vriendin maar ook mensen op de zaak: je bent zelf het allerbelangrijkste. Als je dat niet inziet, ja, dan ga je volgens mij ook niks bereiken.

Hoe ik het doe is goed, zo wil ik het

Als bedrijf stonden we stil, tenminste dat gevoel had ik. We staan stil. Maar je gaat overhaaste beslissingen nemen. Je komt erachter: we hebben iemand nodig. Nou, neem maar aan want dan hebben we maar iemand. Misschien dat het dan wel weer lukt. Je denkt natuurlijk heel snel: hoe ik het doe is goed, wat ik zeg is goed, of: zo is het nou eenmaal, of: zo wil ik het. Eigenlijk luister je niet meer naar de mensen. Als ik zo verder ga, dan ga ik niet bereiken wat ik wil bereiken. Je krijgt heel vaak het idee: ben ik tegen een muur aan het praten, of: waarom snap je dit nou niet, hoe vaak moet ik het nog uitleggen.

Na een paar jaar kom je er dan achter dat je daar iemand voor nodig hebt. En ik kan wel weten waar ik heen wil, alleen zij moeten me volgen en zij vragen om duidelijkheid, zij vragen om structuur, zij vragen om waar gaan we heen. Ze vragen erom wat moet ik doen. En daar heeft Deborah me ook wel bij geholpen, om te zorgen dat ik bewust werd van de functie die ik in het bedrijf bekleed. Daar was ik misschien wel helemaal niet zo goed in.

Als het op de zaak gewoon lekker loopt, heb ik ook mijn privéleven beter onder controle

Misschien helpt Deborah me ook wel de mensen duidelijk maken wat ik wil. Dat is het misschien wel, het allergrootste pluspunt. Als ik dingen vraag of als we dingen beslissen, als we als bedrijf structuur gaan aanbrengen, ben ik degene die als eerste die structuur moet volgen. Als ik het al niet doe, dan kan ik het ook niet van de andere mensen vragen.

Ik ben er wel achter gekomen dat als het op de zaak gewoon lekker loopt, dat ik ook mijn privéleven beter onder controle heb en andersom ook. En Deborah heeft denk ik daar wel een hele grote invloed op gehad. De dingen die ik in mijn hoofd heb zitten die ik aan haar verteld heb, dat ze heeft geholpen om die duidelijk te maken aan de mensen bij LICHTNL. Dus duidelijkheid, structuur in het bedrijf krijgen.

Wil je hetzelfde als Theo ervaren?

Plan hier je kennismakingsgesprek

Het bedrijf draait door, ook als ik weg ben

Ik had zeker in het begin van de jaren van LICHTNL, had ik heel erg dat ik me altijd maar moest verantwoorden ten opzichte van de mensen die bij LICHTNL werkten. We waren net begonnen, dus ja hoe haal je het in je hoofd om vier uur in de middag te gaan staan golfen met klanten, terwijl het wel klanten zijn. Maar ik had dan altijd zo van, de mensen zitten op de zaak te werken en dan ga ik lekker een potje golfen.

Inmiddels zijn we zover dat ik de mensen om mij heen heb die ik volledig vertrouw en die ik ook toevertrouw dat het bedrijf gewoon doorgaat met waar we voor staan. Dus ik kan ook gewoon weg. Ik durf ook gewoon weg te gaan. Ik durf op vakantie te gaan. Dus ik kan meer golfen. En misschien moet ik het af en toe nog wel vaker doen.

Jezelf zijn

Ik kan alles vertellen tegen Deborah. Ik heb nergens een probleem mee. Je moet een gevoel hebben dat je echt jezelf kan zijn en dat je alles uit kan spreken, alles kan geven waar je mee zit. En dat doe je niet zomaar tegen iedereen. Ik merk ook gewoon, buiten dat ik er behoefte aan heb om met Deborah te praten over mezelf en over het bedrijf, merk ik ook wel steeds meer dat de mensen zeg maar intern een boost krijgen de goede kant op. Het is niet na een half jaar gerealiseerd. Het is niet na een jaar gerealiseerd. Als ik weet dat het geld oplevert, uiteindelijk, is die keuze heel snel gemaakt om iemand in te huren om je als bedrijf te helpen.

Het bedrijf dat we nu zijn

Nogmaals, er zijn dingen binnen het bedrijf gebeurd, die hadden nu nog lang niet gerealiseerd geweest als Deborah er niet was geweest. Dus ik durf 100% zeker te zijn dat wij niet het bedrijf waren geweest wat we nu zijn, als Deborah er niet was geweest.